מר מוטי ששון – ראש העיר חולון
מוטי ששון הוא ראש עיריית חולון משנת 1993. הוא בוגר החוגים שפה וספרות ערבית וההיסטוריה של המזרח התיכון מאוניברסיטת תל אביב ובעל תואר מוסמך בחוג למנהל עסקים באוניברסיטה העברית בירושלים.
מראשית כהונתו בנה את חזון העיר חולון והוביל שינויים נרחבים באופיה של העיר ובהתפתחותה כשהוא מציב את התרבות ואת החינוך בראש סולם העדיפויות של העירייה.
פרויקטים רבים קרמו עור וגידים במהלך שנות כהונתו ובהם מתחם המדיטק של חולון, מרכז תרבות יצירתי הכולל ספרייה ציבורית רחבת ידיים, תיאטרון, סינמטק והקמת מוזיאונים חדשים: המוזיאון הישראלי לקריקטורה ולקומיקס ומוזיאון העיצוב חולון בעיצוב האדריכל רון ארד.
מאז 1994:
יו"ר מועצת המנהלים בחברה הכלכלית לפיתוח חולון בע"מ.
יו"ר מועצת המנהלים בחברה לבילוי ובידור בע"מ.
יו"ר מועצת המנהלים בחברה לפיתוח תיאטרון מוסיקה ואמנות בע"מ.
מאז 2008:
יו"ר מועצת הפיס לתרבות ואמנות.
גב' חנה הרצמן – מנכ"ל עיריית חולון לשעבר
חנה הרצמן מנכ"ל עיריית חולון משנת 1993. בעלת תואר ראשון בסוציולוגיה, תואר שני במנהל ציבורי מאוניברסיטת תל אביב ובוגרת לימודי אוצרות באוניברסיטת תל אביב.
מראשית כהונתה הובילה שינויים ארגוניים משמעותיים בעירייה הן במשאב האנושי והן בתחום המקצועי והכלכלי של העיר.
בשיתוף ראש העיר בנתה את חזון העיר חולון והחלה את תהליך מיתוג ומיצוב העיר כ"עיר הילדים". בתוך כך יזמה הקמת "מוזיאון הילדים הישראלי", מתחם התרבות "המדיטק" פרויקט "גני סיפור", "המרכז לתיאטרון בובות" והפרויקט המרכזי בשנים האחרונות הקמת "מוזיאון העיצוב" על ידי אדר' פרופ' רון ארד ועוד.
למנכ"ל העירייה כפופים שבעה סמנכ"לים מקצועיים הפעילים כל אחד בתחומו לקידום והובלת העירייה למצוינות. כמו כן מובילה ומניעה את התהליכים בחברות הבת העירוניות: החברה לפיתוח תיאטרון מוסיקה ומחול, החברה לבידור ובילוי ורשת קהילה ופנאי.
הרצמן מכהנת גם כיו"ר ועדת רפרטואר של תיאטרון חולון ויו"ר ועדת האמנות העירונית. חברה בהנהלת פסטיבל ישראל, רשות השידור וחברה בועד המנהל של המכון האקדמי טכנולוגי חולון.
עיריית חולון
רון ארד אדריכלים
אדריכל: רון ארד
יליד תל אביב, 1951, בוגר בצלאל – האקדמיה לאמנות ועיצוב בירושלים ובית הספר לאדריכלות ה-A.A בלונדון. ארד ייסד סטודיו עיצוב והפקה "One-Off" בשנת 1981 עם שותפתו קרוליין תורמן וב- 89' הקים את משרד ארכיטקטורה ועיצוב רון ארד.
בשנת 1994 ייסד ארד את Ron Arad Studio בקומו, איטליה. כעת מרצה לעיצוב המוצר בקולג' המלכותי לאמנות בלונדון. ניסוייו המתמשכים של רון ארד בשימושים המגוונים של חומרים כגון מתכת, אלומיניום ופוליאמיד, יחד עם תפיסתו המחודשת והמהפכנית את צורתם ומבנם של פרטי ריהוט, הציבו את ארד בחזית הזירה של עיצוב בן זמננו. בנוסף לעבודות סטודיו במהדורות מוגבלות, ארד מעצב עבור מספר חברות בינלאומיות מובילות כמו: Kartell ,Vitra ,Moroso ,Fiam ,Driade ,Alessi ,Cappellini ,Cassina ,Magis ועוד.
רשימת הפרויקטים האדריכליים שלו כוללת: וילת אוחיון במרקש (2007); רח' הירקון 154 בתל אביב (2006); Mediacite בעיר לייז', בלגיה (2006); פסל כיכר ציון בירושלים (2005); מלון בפארק "עולמות הבדולח" (Kristallwelten) בעיירת ווטנס, אוסטריה (2004); מוזיאון העיצוב חולון, ישראל (2004); מלון Upperwold בתחנת Battersea-Power בלונדון (2003); חנות Yohji Yamamoto בטוקיו, יפן (2003); מלון Puerta America במדריד (2003); מלון Duomo ברימיני, איטליה (2003); חדר תצוגה של חברת Maserati באיטליה (2002-3); סלון וחדר אוכל משפחתי של השייח' הקטארי סעוד אל-תאני כחלק מה- Millennium-House-Project (2002); היכל סלפרידג'ס לטכנולוגיה בלונדון (2000-1); חלל הכניסה של בית האופרה בישראל (1989-94); מסעדות ה-Belgo-Noord (1993-94) וה-Belgo-Centraal (1994-95) בלונדון; פיתוח מיזם של פאבים לחובבי ספורט המשלב טכנולוגיית A/V אינטראקטיבית החדישה ביותר עבור Adidas/Kronenbourg בצרפת (1996); בית פרטי המצויד בטכנולוגיות המתקדמות בלונדון (1997-98); עיצוב גלריות וחללי תצוגה שונים כגון ‘Winning: The Design of Sports' – תערוכת 1999 City of Architecture and Design בגלזגו ומתחם התצוגה לאמנות מוסלמית בדוחה, קטאר (2002-3). ארד אף הציג תוכנית עיצוב שנבחרה להכיל אדידס החדש בפריז (1995-6).
עבודותיו של רון ארד הוצגו במספר רב של מוזיאונים מובילים וגלריות ברחבי העולם ונכללים באוספי אמנות רבים, ביניהם מרכז פומפידו בפריז, מוזיאון המטרופוליטן בניו יורק, מוזיאון ויקטוריה ואלברט בלונדון ומוזיאון ויטרה לעיצוב בגרמניה.
יעקב (ג'קי) אבן – החברה הכלכלית לפיתוח העיר חולון
מנכ"ל החברה, מנהל פרויקט הקמת מוזיאון העיצוב חולון
יעקב (ג'קי) אבן, אלוף – יליד ישראל (1933) נולד וגדל בעמק הירדן (נהרים ודגניה) שנות נעוריו עברו עליו בחיפה. ב-1951 התגייס לצה"ל. את מרבית שנותיו בצה"ל עשה בחיל השריון. את השכלתו הצבאית והאקדמית רכש בארץ ובבתי ספר צבאיים באירופה ובארה"ב. הוא בוגר המכללה הבן-זרועית לפיקוד ומטה, בוגר קורס מתקדם לשריון בפורט נוקס, קנטקי ארה"ב (1968-1967), בוגר המכללה הבריטית לביטחון בלונדון (Royal College of Defense Studies) (1978-1979) ובוגר החוג להיסטוריה כללית של אוניברסיטת ת"א.
בשרותו הצבאי השתתף במערכות ישראל כמפקד קרבי בתפקידי פיקוד על יחידות ברמות השונות, מרמת הפלוגה ועד האוגדה – במערכת קדש, במלחמת ששת הימים ובמלחמת ההתשה. במלחמת יום הכיפורים שימש כסגנו של האלוף אריק שרון. בתפקיד זה פיקד על מתחם ראש הגשר של מבצע צליחת התעלה. בתפקידו האחרון בצה"ל שימש כמפקד המכללה לביטחון לאומי, הוא השתחרר מצה"ל בשנת 1983 בדרגת אלוף.
עם שחרורו מצה"ל שימש ג'קי במספר תפקידים אזרחיים: כקונסול הכללי של מדינת ישראל בגזרת החוף המערבי בלוס-אנג'לס, כמנכ"ל משרד התחבורה – בתפקידו זה שימש גם כיו"ר מועצת המנהלים של רשות שדות התעופה ויו"ר צוות ההיגוי של חברה התעופה אל-על, כן שימש גם כיו"ר דירקטוריון חברת הפחם הלאומי לישראל.
בשש עשרה השנים האחרונות מכהן ג'קי כמנכ"ל החברה הכלכלית לפיתוח העיר חולון שאותה הקים.
החברה הכלכלית עוסקת בפעילויות כלכליות הקשורות בפיתוח העיר מן הפן התכנוני , הביצועי והשיווקי, בין הפרויקטים תחת ניהול החברה ניתן למצוא פרויקטים למגורים במסגרת תכנית "בנה דירתך", בנין הרווחה והביטוח הלאומי, מתחם המדיטק ופארק תעשיות ההייטק באזור התעשייה שבדרום העיר – פרויקט שאותו יזם ושיווק, והוא בראשית דרכו הביצועית.
אחד הפרויקטים המורכבים ביותר בו עוסקת החברה בימים אלו, הינו פרויקט מוזיאון העיצוב בחולון.
כמנכ"ל החברה, מלווה ומנהל ג'קי את פרויקט הקמת המוזיאון באופן אישי משלביו הראשונים. הוא מעיד כי ייחודו המרכזי של הפרויקט הוא בכך שהעבודה עליו דורשת קישור ומיזוג בין גורמים תכנוניים וביצועיים שונים שבסיסם בשלוש מדינות: משרד האדריכלות, העיצוב והתכנון בראשותו של רון ארד היושב באנגליה לונדון; יצרני הפרויקט האמנותי של קורות פלדת הקורטן היושבים באיטליה ברשותו של רוברטו -קומו ברגמו (Como-Bergamo), והגוף השלישי ברשותו של יגאל גוברין, הכולל את מערך ההנדסה, הפיקוח והביצוע של פרויקט ייחודי זה – המצוי בישראל.